Pühapäev 19. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Mihkli trahteri road näivad väsinud

25. september 1998, 00:00

Mercuri Internationali peadirektor Kaido Vestberg tuli lõunale Endla tänaval asuvasse Mihkli trahterisse puhta lehena, avatult nii heale kui halvale. Ta ei olnud trahterist varem kuulnud, sest söögikohale viitav tänavareklaam on autoga möödasõitjale nurgataguse tõttu märkamatu.

Esimesed emotsioonid on lootustandvad: parklas on vabu kohti küllaga, ka esimene pilk söögisaali palkmaja imitatsiooniga sisekujundusele loob ootused suurepäraseks lõunatunniks. Tõsi, nagu hiljem selgus, tõi trahteri suhtes soodne parklakoht kaasa trahvikviitungi aknaklaasi vahel.

Mihklisse astudes satume keskpäevale iseloomulikult ülerahvastatud baarileti äärde. Segadusest selgub, et on valida päevamenüü ja a la carte'i vahel ning et menüüd ei tohi mingil juhul kaasa võtta. Saginast pääsemiseks nõustume pimesi a la carte'iga ning valime mitmetasandilisest saalist erinevate istumisvariantide seast neljakohalise raske palklaua. Ettekandja jätab lauda ühe menüü.

Igasuguse kujunduseta menüüst toitu valides jääb aega ka ringi vaadata. Kaido Vestbergile jätab trahteri interjöör hea mulje. Väljapeetus ja detailide kooskõla on söögikohta iseloomustavad märksõnad. Ometi üks koht, kus on riidenagisid piisavalt! Samas tunnetame, et hubasusest on puudu ja loodame, et selle kompenseerib hea soe teenindus ja suurepärane köök.

Eelroaks valib Kaido Vestberg mitmekesise salatisortimendi hulgast krevetivaliku (50 kr), mina krevetisupi (30 kr). Ehkki põhiroogade nimekirjas leidub kala-, kana-, looma- ja sealiha, tundub külalisele see mitmekesisus näiline, sest näiteks kalaroad põhinevad külmutatud kalal, mille tõttu Kaido Vestbergi arvates kaob toidu väärtus. Ta otsustab rohelises kastmes steak'i (85 kr) kasuks, valides juurde kolmest võimalikust lisandist friikartulid. Minu huvi köidab Trahteri praad ehk täidetud sealiha ?ampinjonidega (95 kr), mille juurde peaksid sobima keedukartulid.

Külaline hindab tellimuse võtnud blondi ettekandja väga püüdlikuks, nähes samas ka tohutut arenguvõimalust. Tundub, nagu neiu kardaks klienti, püüdes meiega võimalikult vähe suhelda. Näiteks oma koorega kohvi soovi kohalejõudmises polnud külaline sugugi kindel, sest tütarlaps oli juba teel leti poole. Ootasime, et meile tutvustatakse roogi, püütakse jätta majast mulje, mis meelitaks tagasi.

Koore-krevetisupp on päris kogukas ja väga rammus. Üksnes supist saaks kerge näljaga kõhu täis. Vestbergi krevetivalik sisaldab kooritud ja koorimata mereande, millele on lisatud oliive, mahedat kastet ja sidruniviile. Kreveti maitses ei saa küll kunagi pettuda, kuid kastmega üle valatud koorega krevette on külalisel ebamugav puhastada.

Põhiroad valmistavad pettumuse. Nii liha kui rohelised lisandid tunduvad välimuselt ja maitselt väsinud. Kaido Vestbergi nätskeid-rasvaseid friikartuleid on vist aga liiga kaua potis hoitud. Kõhu saab täis, aga eredat maitseelamust, mida ikka ja jälle tahaks kogeda, ei tunne.

Jäätisemiks (25 kr) ja koorekohv (10) leevendavad õnneks eelnevat pettumust. Lahkudes silma jäänud eralduses uhkeldav sakstekamber tundub ruumina piisavalt privaatne ja eraviisiliseks kohtumiseks sobiv.

  • toiduvalik - 7 punkti
  • joogivalik - 5 punkti
  • teenindus - 4 punkti
  • kiirus - 9 punkti
  • puhtus - 9 punkti
  • sisekujundus - 9 punkti
  • �rip�ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing