Liviko enamusaktsiad järgmisel aastal müüki

ÄP 17. detsember 1998, 00:00

Eesti erastamisagentuuri peadirektori Väino Sarneti sõnul müüb agentuur 30 protsenti Liviko aktsiaid strateegilisele investorile tingimusel, et investor garanteerib ka ülejäänud aktsiate ostmise agentuuri poolt kehtestatud hinnatasemel. Avalikku müüki tulevad aktsiad müüakse EVPde eest. Sarneti sõnul määrab agentuur 30 protsendile Liviko aktsiatele miinimum-
hinna, alla mille ei ole nõus riik neid müüma.

Erastamisagentuur tahtis Liviko veel riigile kuuluvad 51 protsenti aktsiaid müüa juba sel aastal, kuid alkoholiseaduse puudumine pidurdas seda ja nii lükkub müük tulevasse aastasse. Alkoholiseaduse võttis riigikogu küll vastu, kuid president jättis selle vastuoludele viidates välja kuulutamata.

Sarnet ütles, et loodab 30 protsendi aktsiate müügi kuulutada välja tuleva aasta alguses ning 21 protsendi aktsiate avalikku müügi käivitada suve alguses.

Valitsus kinnitas Liviko erastamiskava juba poolteist aastat tagasi ja nimetas ettevõtte aktsiad selle aasta erastamisnimekirja. Viis protsenti Liviko aktsiaid müüs riik avalikul enampakkumisel EVPde eest kahe aasta eest, 44 protsendi avalik müük toimus eelmise aasta lõpus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing