Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Inspektsioon ei sekku pensionimakse vaidlusse

ÄP Online 15. veebruar 2001, 00:00

?Kindlustustingimuste muutmisest seltsid järelevalvet informeerima ei pea, järelikult pole võimalik ka sanktsioneerida,? täpsustas kindlustusinspektsiooni juht Kaido Tropp. Riik peaks selle probleemi lahendama nii, et kui leiab, et on puhas pensionikindlustus ainult kogumiseks, siis peab seadus selle täpselt nii sätestama, praegu pole pensionikindlustus üheselt defineeritud.

Ta ütles, et litsentsid on seltsidele antud maksusoodustusega pensionikogumise kohta, milles võib sisalduda surmarisk, kuid mitte õnnetusjuhtumi lisakindlustused. Kui selts on tulumaksusoodustusega pensionikogumisele lisanud näiteks invaliidistumise kindlustuse, on tegemist komplekslepinguga.

Tropi sõnul on lahendus siiski maksuameti käes, kes inimestele maksu kas tagastab või mitte. Kui maksuamet ei tagasta pensionikindlustuse maksetelt tulumaksu, siis ei tohiks ta hiljem väljamaksetele lisada 10% tulumaksu, sest muidu maksustatakse inimesi topelt.

Seesam Elukindlustuses sõlmitud pensionikindlustuse lepingud ei sisalda lisakindlustusi ja seega aktsepteerib maksuamet selle seltsi poolt väljastatavaid tulumaksu tagastuse tõendeid, kinnitas Seesam Elukindlustuse juhatuse esimees Taivo Saar.

Saar ütles, et seltsis sõlmitud pensionikindlustuse lepingud on ?puhtad? pensionilepingud, ilma lisadeta ning mingeid probleeme tulumaksu tagastamisega olla ei saa.

Seesam Elukindlustuses on sõlmitud 7500 pensionikindlustuse lepingutest ehk kõikidest pensionikindlustuse lepingutest ligi kolmandik.

Maksuamet peab võimalikuks maksustatavast tulust maha arvata ainult tulumaksusoodustusega pensionikindlustuse lepingu alusel tasutud kindlustusmaksed. Sooduslepingule liidetud riskikaitseid pakkuvate lisakindlustuse lepingute alusel makstud kindlustusmakseid maksustatavast tulust maha ei arvata.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing