Jaapani peaminister optimismi ei süsti

Tõnis Oja 25. aprill 2001, 00:00

Jaapani jeen pööras eile langusse, sest investoritel pole erilist usku, et saareriigi juhtiva liberaal-demokraatliku partei uueks juhiks ning paari päeva pärast peaministriks saaval Junichiro Koizumil on piisavalt toetust majandusreformide läbiviimiseks.

Koizumi hoiatas, et tema ettepanekul läbiviidavate reformide hind võib olla ühe- kuni kaheaastane majanduskriis. Selline perspektiiv ei ole eriti meelepärane tema poliitikutest kolleegidele, keda ootavad juunis parlamendi ülemkoja valimised ning risk mitte valituks saada on liiga suur. Samas on asjatu loota, et uus valitsus midagi väga radikaalselt muudaks. Praegune juhtiv partei on ühes või teises kombinatsioonis võimul olnud juba 12 aastat, selle ajaga on vahetunud 11 peaministrit. Koizumi kavatseb vähendada riigi võlakoormust ning erastada postipanga süsteemi, mille varade maht ulatub 2 triljoni dollarini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:24
Otsi:

Ava täpsem otsing