Venemaa on valmis topelttolle kaotama

26. aprill 2001, 00:00

Täpselt viis aastat tagasi teatas Äripäeva esikaas, et Venemaa valmistub kaotama Eesti toodetele kehtivat tollimaksu. Venemaa välismajandussuhete ministeerium saatis Eesti välisiministeeriumile ettepanekud kahe riigi vahelise kaubavahetuse enamsoodustuslepingu sõlmimiseks. Kui see õnnestub, siis kaoksid Venemaa ühepoolselt kehtestatud topelttollid piiril. Näiteks Norma suurendaks sellisel juhul mänguasjade toodangut poole võrra. Ka teised viis aastat tagasi Äripäeva poolt küsitletud ettevõtjad arvasid, et tollide kadumisega kaasneb tootmismahtude suurenemine.

Hetkeseis: Viis aastat hiljem on topelttollide kaotamine endiselt päevakorral. Hiljuti esitas Eesti ja Vene valitsustevaheline töögrupp ka vastava lepingu mõlema riigi valitsustele. Erinevalt viie aasta tagusest ajast on nüüd ka Venemaa ise huvitatud topelttollide kaotamisest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing