Hiina president lubab turge välismaailmale avada

ÄP Online 09. mai 2001, 00:00

?Hiina valitsus tahab ellu viia avanemise poliitikat,? teatas Jiang enam kui 700 poliitika- ja äriliidri ees esinedes Fortune Global Forumil Hongkongis.

Hiina viimase 20 aasta püüdlused avada turgu välismaailmale on muutnud riigi maailma seitsmendaks kaubanduspartneriks. Kaheksa aastat järjest on Hiina meelitanud juurde rohkem väliskapitali kui ükski teine arengumaa.

See ei ole andnud tõuget mitte ainult Hiina majandus- ja sotsiaalarengule, vaid loonud ka soodsad tingimused firmadele mujal maailmas, kes otsivad ärivõimalusi Hiinas.

Jiang lubas, et Hiina jätkab energiliselt väliskaubanduse arendamist, peab kinni aktiivse, ratsionaalse ja efektiivse kapitalikasutamise poliitikast ning selliste sektorite liberaliseerimisest nagu pangandus, kindlustus, telekommunikatsioonid ja kaubandus, töötades tugevalt e-kommertsi kallal ja võttes aktiivselt osa mitmepoolsest kaubandussüsteemist nii regionaalsel kui ka rahvusvahelisel tasandil.

President ütles, et Hiina rahvuslik kogutoodang peaks ulatuma 12,5 triljoni jüäänini (26,3 triljonit krooni) 2005 aastaks. 2001.?2005. aastani võib Hiina importida 25 triljoni krooni väärtuses varustust, tehnoloogiat ja tooteid.

?Hiina areng pakub tohutuid võimalusi äriringkondadele välismaal,? teatas president ja lisas, et Hiina tervitab välismaa ärimeeste investeeringute suurendamist Hiinasse ja uute investeerimisprojektide käivitamist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing