Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kolmest languspäevast piisas

Peeter Koppel 01. juuni 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturgudel puhusid eilse kauplemispäeva algul optimistlikumad tuuled kui eelnenud kolmel kauplemispäeval.

Langusele kõige rohkem jalgu jäänud tehnoloogiaaktsiad juhtisid tõusu. Sektorite lõikes paistsid langusega silma farmaatsia- ja energeetikaettevõtete aktsiad.

Eilne tõus näitab selgelt seda, et turg on taas sisenemas perioodi, kus ebastabiilsus hakkab kasvama. S&P 500 indeksisse kuuluvate ettevõtete teise kvartali kasumitelt ootab S&P Policy Committee oma analüüsis keskmiselt 17protsendilist langust võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Suurimat kasumi langust ennustatakse tehnoloogia- ja telekommunikatsiooniettevõtetele ? vastavalt 39 ja 55 protsenti. Paremini peaks minema tervishoiu ja energeetikaga seotud ettevõtetel, mille kasum peaks vastavalt kasvama 6 ja 16 protsenti.

Seega on viimase aja tõus maailma suurimatel aktsiaturgudel olnud emotsionaalne ning ettevõtete oodatavad kasumid selleks erilist põhjust ei anna. Juba tasapisi valdavaks muutuvad kasumihoiatused on edasistesse tõusulootustesse löönud tõsise mõra.

Eilse kauplemispäeva alguses sai tõsise tõusuhoo sisse Xeroxi aktsia, kerkides esimeste tundidega 13,7 protsenti. Kompanii möödunud aasta aruande esitamine jäi hiljaks, sest kompaniid auditeerinud KPMG vajas lisaaega. Eile teatas kompanii, et audiitoril erilisi märkusi ei olnud ning see hajutas mõningal määral investorite seas kahtlusi, et kompanii võib taotleda kaitset pankrotimenetluse kaudu.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing