Majandustulemuste tulv tekitab segadust

Raivo Sormunen 18. juuli 2001, 00:00

Kuna see nädal on ettevõtete kvartalitulemuste avaldamise osas kõige aktiivsem siis on paratamatu, et erinevad majandustulemused tekitavad investorites vastuolulisi tundeid, mis muudab kauplemise suunatuks ja volatiilvseks.

Nii oli see ka eile, kui maailma aktsiaturud kõikusid kõvasti teadmata suunda kuhupoole peaks edasi liikuma.

Eilne päev algas Euroopa turgudel negatiivselt, kuna Euroopa suurim tarbijaelektroonika tootja Philips Electronics teatas oma II kvartali kahjumist, mis jäi tunduvalt alla turgude ootustele.

Tugeva jälje jättis see Helsingi börsile, kus Nokia käis päevasiseselt mitmeid kordi allpool 20 euro joont. Kohalike maaklerite sõnul ootavad osa investoreid neljapäeval avaldatavaid Nokia majandustulemusi suure hirmuga.

Tugev löök tabas eile aga Sonera aktsiat, mis kukkus ajaloo madalaima 5,95 euroni. Aktsia 15%ses kukkumises on maaklerite sõnul ikkagi süüdi ettevõte suur laenukoorem, kolmanda põlvkonna võrguäri riskid ja see, et ettevõte on Türgi operaatorfirma Turkcell suuromanik.

Kuigi USA turud alustasid eile langusega põhjustatuna investorite hirmust negatiivsete ettevõtete tulevikuväljavaadete osas, keeras õige pea turg jälle suuna üles kuna Dow komponendid Catepillar ja General Motors tulid välja mõnevõrra paremate majandustulemustega kui turg oli eelnevalt prognoosinud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing