Maksuvabastus suurendab laekumisi

20. juuli 2001, 00:00

Maksuameti andmetel oli 15. juuli seisuga riigieelarvesse laekunud 78,8% ettevõtete tulumaksust. Planeeritud 570 miljonist on ca 450 juba olemas. See näitab, et maksuprintsiipide õigesse sängi juhtimine on ületanud kõiki ootusi. Poliitikutel võib tulla peamurdmist, mida ootamatult kaelasadanud rahaga peale hakata. Tõsi, enne ettevõtete tulumaksust vabastamist olid riigieelarvesse planeeritud samalaadsed summad mõnevõrra suuremad, 1,2 miljardit krooni. Sestap kardeti, et maksubaasi lüüakse üks korralik auk. Arvestades aasta esimesel poolel laekunud 450 miljoniga, tuleb aasta lõpuks miljard täis. Ja järgmisel aastal on reaalne ületada tulumaksuvabastuse-eelne tase. Vot nii, tulumaksuseaduse kriitikud!

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:44
Otsi:

Ava täpsem otsing