Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Taipärane nuudliroog köögiviljadega
Aasia köök on tuntud oma tervislikkuse ja maitsmismeeli ergutavate vürtside poolest ning sealsed toidud on mõnusaks vahelduseks ka meie roogadele. Kuigi enamik Aasia toite koosneb tervest hulgast komponentidest, üks eksootilisem kui teine, leidub ka lihtsaid retsepte, millest juhindudes toidu valmistamine palju aega ei nõua. Restorani Sue Ka Thai nepaallasest peakoka Buddhiram Gautha soovitatud nuudliroog köögiviljadega on just säärane, mille valmistamine on lihtne ja mis serveerituna näeb nii isuäratav välja, et seda pole patt ka nõudlikematele külalistele pakkuda.
Koostisained:
pool pakki klaasnuudleid (müügil Stockmannis)1 sl toiduõli½ tl purustatud küüslaukumaitse järgi tavalist soolanäpuotsatäis Hiina soola (müügil Stockmannis)1 tl tumedat soja1 tl sidrunimahlaveerand pead hiina kapsastüks suur porgand
Tee nii:
Kuumuta õli pannil koos küüslauguga kuumaks. Lisa sool, Hiina sool, sidrunimahl ja soja ning tõsta pann tulelt ära. Pane klaasnuudlid keevasse vette ja lase neil neli minutit keeda. Vala valmis nuudlid sõelale ja kurna. Rebi sõrmede vahel või lõika kääridega klaasnuudlid sobiva pikkusega juppideks. Tükelda porgand ja hiina kapsas peenteks ribadeks. Sega nuudlid pannil õli, maitseainesegu ning köögiviljadega. Ära rooga enam keeda, aga lase sellel hetk kaane all haududa. Toitvaid klaasnuudleid süüakse Tais omaette roana või pakutakse neid kala, linnu-või sealiha lisandiks.
Autor: Edith Kiilmaa