Taipärane nuudliroog köögiviljadega

Edith Kiilmaa 10. august 2001, 00:00

Aasia köök on tuntud oma tervislikkuse ja maitsmismeeli ergutavate vürtside poolest ning sealsed toidud on mõnusaks vahelduseks ka meie roogadele. Kuigi enamik Aasia toite koosneb tervest hulgast komponentidest, üks eksootilisem kui teine, leidub ka lihtsaid retsepte, millest juhindudes toidu valmistamine palju aega ei nõua. Restorani Sue Ka Thai nepaallasest peakoka Buddhiram Gautha soovitatud nuudliroog köögiviljadega on just säärane, mille valmistamine on lihtne ja mis serveerituna näeb nii isuäratav välja, et seda pole patt ka nõudlikematele külalistele pakkuda.

Koostisained:

  • pool pakki klaasnuudleid (müügil Stockmannis)
  • 1 sl toiduõli
  • ½ tl purustatud küüslauku
  • maitse järgi tavalist soola
  • näpuotsatäis Hiina soola (müügil Stockmannis)
  • 1 tl tumedat soja
  • 1 tl sidrunimahla
  • veerand pead hiina kapsast
  • üks suur porgand

Tee nii:
Kuumuta õli pannil koos küüslauguga kuumaks. Lisa sool, Hiina sool, sidrunimahl ja soja ning tõsta pann tulelt ära. Pane klaasnuudlid keevasse vette ja lase neil neli minutit keeda. Vala valmis nuudlid sõelale ja kurna. Rebi sõrmede vahel või lõika kääridega klaasnuudlid sobiva pikkusega juppideks. Tükelda porgand ja hiina kapsas peenteks ribadeks. Sega nuudlid pannil õli, maitseainesegu ning köögiviljadega. Ära rooga enam keeda, aga lase sellel hetk kaane all haududa. Toitvaid klaasnuudleid süüakse Tais omaette roana või pakutakse neid kala, linnu-või sealiha lisandiks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:10
Otsi:

Ava täpsem otsing