Preatoni Pank kaldus reglementi rikkuma

Inno Tähismaa 15. august 2001, 00:00

?Arvan, et suudan aidata neid, kes tahavad Pro Kapitali aktsiaid müüa,? ütles eile Preatoni Panga maakler Deniss Kolomenski. Ta polnud nõus rääkima, mis hinnaga pank aktsiat ostaks, aga kui saadakse konkreetne pakkumine, siis leitakse ostja. ?Kui keegi müüma tuleb, anname oma parima,? lisas Kolomenski.

Kolomenski tunnistas, et olukorras, kus aktsiaga on börsil kauplemine peatatud, on sellega raske kaubelda. Aga kui keegi tahab Pro Kapitali aktsiat osta või müüa, tasub helistada.

Kolomenski ütles, et pärast aktsiaga kauplemise peatamist börsil pole keegi aktsia ostu ega müügi vastu huvi tundnud. Pro Kapitali aktsiaga kauples põhiliselt Preatoni Pank ka siis, kui aktsiaga kaubeldi börsil. Viimati kaubeldi Pro Kapitali aktsiaga börsil 60 krooni juures.

Maakleri jutt sundis eile Preaton Panka saatma avalikku teadet, mille kohaselt on ASi Pro Kapital Grupp aktsiatega kauplemine Tallinna väärpaberibörsi poolt peatatud ning ostu- ja müügitehinguid nende aktsiatega kuni kauplemise taasalustamiseni ei teostata.

Pro Kapitali aktsiatega kauplemisel minnakse vastuollu börsi reglemendiga, kommenteeris Preatoni Panga valmisolekut osta ja müüa Pro Kapitali aktsiaid Tallinna börsi juht Gert Tiivas.

?Loodan, et see on keelevääratus,? ütles Tiivas selle peale, et Preatoni Panga maakler oli lubanud kaubelda Pro Kapitali aktsiatega vaatamata sellele, et börs on aktsiaga kauplemise peatanud.

?Kui nad tahavad olla börsi liige, ei saa nad teha tehinguid, millega on kauplemine peatatud,? lisas Tiivas.

Tiivas ütles, et ei saa Pro Kapitali tegevuse uurimise käiku kommenteerida. Politseiameti pressiesindaja Indrek Raudjalg teatas eile, et Pro Kapital Grupi juhatuse liikme Ilona Saari kriminaalasja uurimist pikendati kümne päeva võrra.

Eile oli tähtaeg, mis politsei oleks pidanud Saarile esitama süüdistuse.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing