Dollarit aitab vaid see, et mujal pole parem

Tõnis Oja 11. september 2001, 00:00

Dollar, mis kukkus reedel 1,3 protsenti, võib nõrgeneda edasi, sest mure USA majanduskasvu pärast jätkub. Investorid on viimase kolme kuuga müünud dollari- ning ostnud euro- ja teiste suuremate valuutade põhiseid väärtpabereid. Barclays Global Investors peaökonomist Noel Millsi sõnul on pank toiminud nõndaviisi juba kolm kuud.

Sellest tulenevalt on kvartali jooksul dollar nõrgenenud 6,5 protsenti. Suurbritannia naela suhtes langes dollar eile kuu kuu madalaimale tasemele 1,4679 dollarini nael.

Dollari jaoks on üleüldine meeleolu negatiivne. Ainsaks Ühendriikide valuutat toetavaks teguriks on asjaolu, et mujal ei lähe asjad paremini, lausus uudisteagentuurile Reuters üks New Yorgi analüütik.

Järgmisena oodatakse USA jaemüüginäitajaid, mis avaldatakse reedel.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:52
Otsi:

Ava täpsem otsing