Mõtteid ja prognoose Äripäeva konverentsilt

27. september 2001, 00:00

Maailma majanduskeskkonda silmas pidades on oluline kiirete muutustega mitte kohe kaasa tormata, vaid ise mõelda. Ka riik tervikuna peab jätkama sama teed. Suuri muutusi Eesti majanduspoliitikas ei tule ega saagi tulla.

Euroopa Liiduga suhtlemisel on meile esmatähtis, kas õnnestub tagada liberaalse maksupoliitika sälimine.

Ettevõtjaile on saabunud uus ümberorienteerumise faas ? mitte ühelt turult teisele, vaid ümberorienteerumine kvaliteedis ? vabanemine allhangetest.

Tulevikku silmas pidades peame me olema konservatiivsed prognoosimisel, aga mitte uute ideede genereerimisel.
peaminister Mart Laar

___________________________________________

Edu sõltub eesmärkidest, mida me oma tegevusele seame. Ainult siis, kui tagame pidevalt kasvu ja arengu, saame öösel rahulikult magada. Meie äriplaan on määratleda peamised tegurid ja tegevused, mis mõjutavad ettevõtte tulemust turul, ning püstitada ja täita igal aastal eesmärgid iga tegevuse lõikes. Igal aastal tuleb püstitada uued eesmärgid ja mõelda läbi varasemad tegevused ? kas need on olnud õiged või valed. Tartu Õlletehase juhataja Tarmo Noop

___________________________________________

Nii nagu öeldakse, et inimene peab iga päev tegema vähemalt ühe heateo, nii ei tohi ettevõttel mööduda ükski aasta ilma tõsise tehnoloogilise uuenduseta. Smarteni logistikadirektor Martin Petjärv

___________________________________________

Eestis osatakse ehitada. Me oskame ehitada täpselt samasuguseid klaasist maju nagu Euroopas. Ent ehituses sõltub kõik tellijatest ja majanduse seisust. Kui ühtegi kraanat kuskil näha ei ole, on majanduses midagi kapitaalset lahti.

Eratellija tellimused on suhteliselt väikesed ja sõltuvad pankade lahkusest. Riik on kehv tellija, kuna riigihanke seadus on mitmeti tõlgendatav kunstiteos. Võib öelda, et riik ei aita kunagi. Samas, kui majandus langeb, võiks riik olla natukenegi suuremas tellija rollis. Uus Ehitus RC juhataja Rein Talviste

___________________________________________

Eestis viljeldakse pooli või veelgi vähem puidu vääristamise võimalusi. Puitu vääristades võidavad kõik. Eelkõige riik: maksud, tööhõive, väliskaubandusbilanss ja SKT kasv. Aga võidab ka ettevõte. ASi Viisnurk tegevdirektor Meelis Kukk

___________________________________________

Lisaks käibe ja kasumi kasvu arendamisele mõelge, kuidas teie tooted-teenused mõjutavad inimeste elu ? eelkõige positiivse energia osas. BDG juhatuse esimees Peeter Rebane

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing