Rahapuudus takistab määruse täitmist

22. oktoober 2001, 00:00

Maksuameti peadirektori Kalev Järvelille sõnul ei saanud rahapuuduse tõttu sel aastal rakendada valitsuse määrust, mis lubab tolli- ja maksuametnike palka tõsta 20-40 .

1995. aasta detsembris võttis valitsus vastu määruse, mille järgi tõusis maksuameti töötajate palk kuni 40. Järvelille sõnul laieneb määrus ka tollitöötajatele. Tolli- ja maksuametis töötab kummaski umbes 1200 inimest.?Seda pole seni olnud võimalik täita. Kuna on teised õigusaktid, nagu avaliku teenistuse seadus jne, mis kohustavad maksma inimesele staazhi järgi, oleme kogu palgafondi selle täiendava tõusuta välja maksnud ja ausalt öeldes rohkem ei suuda,? lausus Järvelill. Praegu on maksuameti töötajate keskmine palk pisut alla 3000 kr.

Hetkeseis: Tulevast aastast soovitakse maksu- ja tolliametnike puhul kasutusele võtta tulemuspalga süsteem, kus lisatasu sõltub maksumaksjalt sissenõutud summadest.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:59
Otsi:

Ava täpsem otsing