Töövõtja maksud kasvavad

29. oktoober 2001, 00:00

Lähiajal jõuab riigikogusse sotsiaalmaksuseaduse muudatus, mille kohaselt jaguneb järgmisest aastast 20protsendiline sotsiaalmaks tööandja ja töövõtja vahel pooleks. Tartu eluasemefondi tegevdirektori Raul Ristmäe sõnul tähendab see töövõtjale 7protsendilist palga langust. Seadusemuudatusest saab tema sõnul kasu riik, kes kogub rohkem sotsiaal- ja ravikindlustusmaksu ning ka füüsilise isiku tulumaksu. Sotsiaalminister Toomas Vilosius kiidab sotsiaalmaksu jaotamise heaks ? kui ettevõtjad hakkavad nüüd palku 10% vähendama, tekib tugev ametiühinguliikumine ja see on positiivne.

Hetkeseis: Sellist muudatust seadusesse ei ole siiani tehtud, kuid praegu teevad tööandjad lobby, et sotsiaalmaksukohustus tervenisti töövõtjatele jääks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 12:00
Otsi:

Ava täpsem otsing