Lennukatastroof pani dollari tõmblema

Tõnis Oja 13. november 2001, 00:00

Dollari kurss langes kõigi peamiste valuutade suhtes järsult pärast New Yorgis toimunud lennukatastroofi. Euro suhtes langes Ühendriikide valuuta peaaegu terve protsendi võrra 0,9014 EUR/USDni, mis teeb dollari kursiks 17,35 krooni. Kaks tundi pärast katastroofi oli USD aga peaaegu kogu oma kaotuse juba tagasi teinud, kerkides 17,47 kroonini.

Eesti Pank fikseeris dollari ametlikuks kursiks 17,52536 krooni.

Dollari edasise käekäigu määrab paljuski ära lennuõnnetuse põhjus. Kui on tegemist mootoririkkega, nagu oli esialgne versioon, ei tohiks see valuutadele erilist mõju avaldada. Samas kerkis peagi üles küsimus võimalikust plahvatusest, mis võib viidata terroriaktile. Kui nii, siis peaks dollari kurss lähipäevadel langema.

Seega jääb dollari kurss surve alla niikaua, kui saab selgeks õnnetuse põhjus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing