Briti valitsuse europoliitika endine

Tõnis Oja 26. november 2001, 00:00

Suurbritannia ei liitu eurotsooniga varem, kui esialgu välja kuulutatud. Peaminister Tony Blair sõnas Birminghamis peetud kõnes akadeemilistele ringkondadele, et Suurbritannial pole majanduslikku tulevikku väljaspool Euroopat. Kuid samas toonitas ta, et saareriik ei võta ühisraha kasutusele enne, kui on täidetud viis eeltingimust. Need tingimused on: Suurbritannia majandustsükkel ühildub eurotsooni omaga; euro peab pakkuma paindlikku lahendust majanduskeskkonna muutustele; uus valuuta peab soodustama investeeringuid, riigi finantskeskkonda ja tööhõivet.

Kui enne Blairi kõnet Suurbritannia nael nõrgenes, siis pärast seda hakkas taas kerkima, sest peaministri kõnes polnud midagi uut. ?Kui kellelegi oli tema (Blairi) jutt uus, siis pidi ta vahepeal elama kuu peal,? lausus Royal Bank of Scotlandi vanemanalüütik Neil Parker.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing