President Arnold Rüütel valiti aasta omavalitsussõbraks

ÄP Online 26. november 2001, 00:00

President pidas foorumil kõne, milles tutvustas omapoolseid lähtekohti kohaliku omavalitsuse edasise arengu kavandamisel. President rõhutas oma kõnes, et omavalitsused peaksid arvestama oma elanike soove ning hoolitsema kohalikku omapära kandva elulaadi püsimajäämise eest.

President ütles oma kõnes, et kohaliku omavalitsuse reformi meetod peaks olema avatus ja koostöö omavalitsusüksuste, omavalitsusliitude, riigi ja omavalitsuste vahel ning omavalitsusreformiga seotud teemade üle arutlema ja lahendusi hindama tuleb kaasata erinevaid poliitilisi jõude ja ühendusi, teadlasi, vastava ala asjatundjaid ja eeskätt valdade ning linnade elanikke endid. Kohaliku omavalitsuse reformi eesmärgiks on aga Eestimaal elav inimene, kellel on õigus turvalisele elukeskkonnale ja kus tal on võimalik realiseerida talle põhiseadusega tagatud õigusi ning kanda nendega seotud kohustusi. President avaldas lootust, et foorumi arutelusid saadavad ka reaalsed teod ja muutused meie kohalikus omavalitsuses.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing