Valuutaturgude meeleolud segased

Tõnis Oja 29. november 2001, 00:00

Dollar nõrgenes eile euro, jeeni ja Suurbritannia naelsterlingu suhtes, sest investorid suhtuvad USA majanduskasvu kiiresse taastumisse järjest ettevaatlikumalt. Enim kerkis Ühendriikide valuuta suhtes jeen, sest reitinguagentuur Standard & Poor?s alandas saareriigi krediidireitingut ?vaid? ühe astme võrra. Analüütikud ootasid reitingu alandamist kahe pügala võrra.

Euro ja naela suhtes jätkus USD nõrgenemine teisipäeval avaldatud tarbijausaldusindeksi oodatust suurema kukkumise tõttu. Kuna indeks avaldati niivõrd hilja, ei jõudnud investorid teisipäeva õhtu jooksul sellele piisavalt reageerida.

Valuutaturgudel on taas segane aeg. Ühelt poolt toidavad turge optimistlikud toonid, mis lubavad USA majandusel peagi toibuda. Teisalt ilmnevad aga negatiivsed makromajanduslikud näitajad, mis optimismi jahutavad.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing