Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Jälle see hapukapsas
Eesti toite pakkuva restorani Maiasmokk peakokk Karin Naur soovitab jõuludeks verivorste punakapsaga. See on kenaks vahelduseks harilikule hapukapsale, mis peaaegu igal aastal paljude perede jõululauale ilmub. Punakapsas õunte ja peekonitükkidega seevastu üllatab pereliikmeid ning maitseb suurepäraselt.
Teiseks üllatusmomendiks on taignarõngas, mis esmapilgul ei torka silma ning mille olemasolu selgub alles sööma asudes. Kellele selline lahendus ei meeldi, võib küpsetise prae komponendina välja jätta ning hoopis mõnda pirukat kõrvale haugata.
Võimalusi on mitu, nii on näiteks Karin Naur kodus jõulurooga valmistades jätnud hapukapsa praele lisamata ning valmistanud prae kõrvale hapukapsapiruka. Sel aastal peab Naur küll jõuluõhtul tööl olema, kuid mõtted, mida sellele järgneval õhtul valmistada, on juba peas liikvel. ?Ma arvan, et see võiks olla küpsetatud kana õuntega, täidetud tomatid, au-rutatud köögiviljad, magustoiduks keeksilaadne kook,? peab Naur plaani.
Kel aga vähegi mahti, proovigu verivorste punakapsa-õunahautisega, mis loob jõulumeeleolu ja maitseb hästi.