Esmaspäev 24. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Parempoolne rool keelatud

Kristiina Randmaa 16. jaanuar 2004, 00:00

Probleemi tekitas Barry väljavalitu paremal pool asuv rool. Parempoolse rooliga autosid Eesti autoregister ei registreeri, pole vahet, kas tegu on siin elava eestlase või välismaalasega.

?Great system,? ironiseerib viis aastat Eestis elanud Barry teede- ja sideministeeriumi määruse üle ning otsib seadusele põhjendust. Ta toob näiteks, et Suurbritannias registreeritakse tingimusteta mandri-Euroopast tulevad vasakpoolse rooliga sõidukid.

Veel 1999. aastal oli kõik hõlpsam, kui Barry tõi oma siinse reklaamifirma Inside Marketing tarvis Eestisse autentse musta Londoni takso ning autoregistrikeskus kandis sõiduki kui tema eraomandi puiklemata registrisse. Vahepeal seadused muutusid.

Kas Barry ning nii mõnegi teise autofänni unistus sõita Eestimaal parempoolse rooliga autos jäävad täitumata isegi Eesti liitumisel Euroopa Liiduga?

?Tõenäoliselt küll,? kostab autoregistrikeskuse registreerimisosakonna juhataja Sulev Vill. Ta selgitab, et küsimus on liiklusohutuses. ?Pidurid ja rool on sõiduki tähtsad osad. Kui kõik on teistmoodi, on inimene liikluses ohtlik.?

Villi sõnul päris absoluutne registreerimiskeeld siiski ei ole. Erandkorras saab parempoolse rooliga auto siin registreerida juhul, kui tegu on pärandusega või Eestisse kolinud inimene oli auto omanik rohkem kui pool aastat enne ümberasumist. Samuti saab siin registreerida postiautosid.

Jason Barryle teeb jutt liiklusohutusest nalja. ?Kui küsimus on turvalisuses, siis miks peaks mind lubama vasakpoolse rooliga autot juhtima?? Ta tuletab meelde, et õppis juhtima auto paremas tiivas istudes.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing