Graps on rajal tagasi

Christel Karits 06. veebruar 2004, 00:00

?Kontserdil tuleb loomulikult ettekandele enamik uue plaadi materjali. Kuid kuulda saab eranditult kõik Grapsi hitte, nagu ?Raudmees?, ?Valgus?, ?Lady blues?, ?Kaob kõik?, ?Tõmmu naine?, ?Lugu onu Vollist?, ?Pilved kuuvalgel? jne,? rääkis Grapsi esindav Priit Kala. ?Kõikidel Tallinnast väljapool toimuvatel kontsertidel on ka soojendusesineja. Ühesõnaga, tegemist on ühe tõeliselt hea rokk-kontserdiga.?

Gunnar Grapsi värske album ?Rajalt maas? sisaldab 11 uut ja varem salvestamata lugu. Mitmed laulud on Graps kirjutanud oma Ameerikas olemise perioodil, kuid on ka üks lugu, mis valminud Ornamendi ajal 1970ndate alguses.

Gunnar Graps käis USAs rock?n?roll?i ja blues?i juuri otsimas 90ndate alul. Nuusutas just seda õiget atmosfääri ja ammutas inspiratsiooni. See periood oli loominguliselt väga viljakas. Ameerikas olles kirjutas Graps väga palju uut ja väga head muusikat. Pisikene osa sellest on nüüd jõudnud uuele plaadile, kuid materjali jagub veel mitmeks.

Miks plaadistus alles nüüd, üle kümne aasta hiljem?

?Kõlab võib-olla liiga pealiskaudselt, aga aeg oli küps. Mõned aastad tagasi eelistas Eesti publik valdavalt muud tüüpi muusikat kui head rock?n?roll?i. Täna on Eestis tekkinud positiivne nõudlus ka sellise muusika järele,? sõnab Priit Kala. Ta ütleb keerutamata, et kontsert on mõeldud n-ö seinast-seina publikule ja oodatud on kõik, kellele meeldib hea rokkmuusika.

Gunnar Grapsil täitub selle aasta sügisel 40 aastat lavalaudadel olemisest, mis tähendab, et tal on publikut mitmes ja mitmes põlvkonnas. Viimastel aastatel on peale kasvanud täiesti uus põlvkond, kes Grapsi muusikat kuulavad. Kontsertidel on alati rohkesti noori, kes enamikku Grapsi lugusid peast teavad. Samas pole tema vanad austajad teda hüljanud ning naudivad Grapsi kontserte siiani. Teisisõnu on kontserditel inimesi erinevast vanuserühmast ja erineva elustandardiga. Kuid nad kõik armastavad head rokkmuusikat ja head live- kontserti.

?Kindlasti ootab publikut ka üllatus, kuid see poleks ju üllatus, kui enne kontserdile minemist kõik teada oleks,? lisab Kala.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:23
Otsi:

Ava täpsem otsing