Reede 28. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kalevi keskastmejuhiks kandideerib 600 inimest

Kristina Traks 11. veebruar 2004, 00:00

Eile, mil kukkus CVde esitamise tähtpäev, laekus Kalevisse veel ligemale sada elulookirjeldust. Kõige populaarsem on kandideerijate hulgas ürituste korraldaja ametikoht, kuhu Kalevi koolitusspetsialisti Gerli Jõgi sõnul kandideerib umbes sada inimest.

Kalev otsib 18 valdkonna spetsialiste, näiteks administratiivjuhti, tootmisüksuste juhte, siseaudiitoreid, uute turgude juhte jne. Kõrgeimat, 20 000 kroonist algavat kuupalka pakub Kalev administratiivjuhile, väikseim, 8000 kroonist algav kuupalk on ette nähtud ürituste korraldajale.

Kalev vajas korraga säärasel hulgal uusi spetsialiste, kuna uude tehasesse kolimisega on kavas muuta ettevõtte struktuuri. ?Uusi töökohti loome ka seetõttu, et Kalevil on tänasel päeval kaks tütarettevõtet ning koos Põrguvälja tehasega kokku neli tehast Eestimaa eri paikades,? ütles Jõgi. Kalevil on lisaks Põrguväljale veel küpsisetootmine Paides ning hiljuti omandatud Järle (nüüdse nimega AS Kalev Jõhvi Tootmine) küpsise- ja pagaritoodete tehased Jõhvis ja Kiviõlis.

Jõgi sõnul on paljud ametikohad, nagu arenduslaboratooriumi spetsialist, tehnikaarenduse insener, siseaudiitor jne, väga spetsiifilised, kus on vajalik eriharidus ja üldjuhul ka eelnev töökogemus. ?Tendents on ka selline, et juhtide ametikohtadele kandideerivad huvitava töökogemuse ja tihti ka magistrikraadiga inimesed, spetsialistide ametikohtadele aga noored, äsja ülikooli lõpetanud inimesed,? lisas Jõgi.

Uued töötajad peaks Kalevis tööle asuma umbes kahe kuu pärast.

CVO Groupi tegevjuht Margus Ärm ütles, et tavaliselt otsivad erineva tegevusala spetsialiste suures koguses korraga turule sisenevad välisfirmad. ?Selles mõttes on küll Kalevi konkurss viimaste aegade suurim, et korraga nii palju inimesi tööle võetakse,? ütles Ärm. ?Samas osalejate arvu järgi nendele kohtadele väga tihe rebimine pole, kunagi otsis Kalev müügiinimest ja siis kandideeris 1000 inimest ühele kohale.?

Ärmi sõnul pole Eestis ka tavaline, et tööpakkumise kuulutuses märgitakse ära tulevase töötaja palgatase. ?On positiivne, kui firma sellist taktikat kasutab, sest see loob selge aluse töölevõtu läbirääkimisteks,? ütles Ärm.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing