Reede 9. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Lugeja küsib

Aivar Pau 17. veebruar 2004, 00:00

Olulisi muutusi ei tule. Eraldi võiks märkida ehk seda, et tollikoodeksi rakendussätete järgi ei rakendata täielikku impordimaksude vabastust tootmisvahenditele. Täielikku vabastust saab rakendada näiteks eritööriistadele ja töövahenditele, kui need kuuluvad isikule väljastpoolt ELi ja neid kasutatakse tasu eest ning 100% nendega valmistatud toodangust eksporditakse.

Üldiselt jääb aga ajutise importimise tolliprotseduuril olev kaup tolli järelevalve alla ja enne liitumist alustatud protseduur tuleb lõpetada järgneva tollikäitlusviisiga. Kui ajutise importimise tolliprotseduuril olev kaup saadetakse teise liikmesriiki, rakendatakse transiidi tolliprotseduuri. Kui aga kolmandatesse riikidesse, rakendatakse taasväljaveo tolliprotseduur. Sellise kauba vabasse ringlusse lubamisel vabastatakse kaup tollimaksust ja muudest meetmetest, kui tõendatakse kauba ühenduse tollistaatus või sooduspäritolu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:12
Otsi:

Ava täpsem otsing