Kolmapäev 7. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Projitseerivad küsimused ei anna ausat vastust

Kaire Varrak 12. aprill 2004, 00:00

See on loovam lähenemine, kuid ei pruugi sageli tulemust anda. Mänguline kandidaat võib sellega kaasa minna, kalkuleeriv kandidaat toob ikkagi välja omadused, mida peab soovitavaks, vähese analüüsivõimega kandidaat vastab: ?Seda peate küll tema enda käest küsima.?

Üks suhteliselt nutikas nipp kandidaadi omaduste uurimisel on paluda tal kirjeldada hoopis kedagi teist. Oma parimat sõpra, ülemust, alluvat, kolleegi, vihavaenlast. Psühholoogid teavad, et inimene kipub projitseerima oma omadusi endast väljapoole. Iseäranis neid omadusi, millega ta ise rahul pole.

Võib paluda esitada oma ettepanekuid, kuidas kandidaadi praegune ülemus võiks teistmoodi käituda. Võib paluda kirjeldada seda, mis teeb tema parima sõbra tema jaoks kõige väärtuslikumaks. Võib paluda töölesoovijal kirjeldada, milles tema alluvad on saamatud. Hea viis on siin paluda kandidaadil välja tuua olukordi, mis teda ärritavad ja endast välja suudavad viia, samuti põhjuseid, miks mõni töö on talle meelepärane olnud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing