Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Õppinud nõustajad aitavad karjääri planeerida

ÄP 24. mai 2004, 00:00

Nõustamise eesmärk on aidata inimesel omandada teadmisi ja oskusi, et ennast analüüsida, hinnata olemasolevat situatsiooni, näha võimalusi, teha valikuid, otsustada, seada eesmärke, planeerida tegevusi, pidevalt hinnata kogu protsessi, vajadusel teha uusi otsuseid, ütles TPÜ projektijuht Epp Veski.

Osa inimesi on huvitatud õppimisest või töötamisest välismaal, samuti on välismaalased huvitatud Eestist. Mitmed kultuurilised, juriidilised ja sotsiaalsed valdkonnad omandavad nõustamises endisest märksa laiema tähenduse. Veski sõnul on kasulik need küsimused enne minekut või siia saabunutele aegsasti selgeks teha ja koolitatud nõustaja saab siin abistada.

Eestis süstemaatiline karjäärinõustajate koolitus seni puudub. Peale karjäärinõustaja ameti on veel palju elukutseid, nagu õpetaja, psühholoog, sotsiaaltöötaja, erivajadustega inimeste jt nõustaja, koolitaja, personali- ja koolitusjuht, kus on vaja seda valdkonda tunda.

Koolitus toimus Iirimaa Täiskasvanute Koolituse ja Nõustamise Keskuse, Glasgow? Caledonia ülikooli, Bulgaaria, T?ehhi, Itaalia, Hispaania ja Sloveenia riigi ning Eesti Vabaharidusliidu ja Kuressaare Ametikooli koostöös.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing