Eesti Energia Napoleoni kompleks

Aili Sandre 02. juuli 2004, 00:00

Eesti Energia on pea igal aastal tulnud välja sooviga tõsta elektri hinda, põhjendades seda muu hulgas vananenud seadmete ja võrkude väljavahetamise vajadusega.

Olukord olevat nii hull, et riik lubas EE-l endale lubada lausa 24tunniseid elektrikatkestusi, ilma et energiaettevõte peaks selle tulemusena tekkinud kahju tarbijaile hüvitama. Samas teenib EE korralikult - puhaskasum eelmisel majandusaastal 523 ja üleeelmisel ligi 590 miljonit krooni. Peaks nagu ka kilovati hinda tõstmata suutma igal aastal siin-seal võrke-seadmeid uuendada-kõpitseda? Asi polegi aga võrkudes.

EE-l on Napoleoni kompleks ja see ajabki teda pidevalt elektri hinda kergitama - EE kardab konkurentide kõrval liiga pisikesena tunduda. Finantsdirektori Sandor Liive sõnul jääb EE vaatamata headele näitajatele ikkagi regiooni teistele energiaettevõtetele alla.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:34
Otsi:

Ava täpsem otsing