Alcoa pakub USAs õlletootjatele alumiiniumpudeleid

Romet Kreek 26. august 2004, 00:00

Esimesena hakkab alumiiniumpudelitesse villima õlut Pittsburgh Brewering Co., kes küsib sellises pakendis õllekasti eest dollari võrra rohkem.

Sel nädalal on USA 28 osariiki teel umbes 20 000 kasti alumiiniumpudelites õlut.

Alcoa pressiesindaja Kevin Lowery ütles Associated Pressile, et pudeli koostises on kolm korda purgist enam alumiiniumi, mis annab talle suurepärased soojusisolatsiooni omadused. Alcoale pole see esimene kord, kus tehakse koostööd õlletootjaga.

1962. aastal tõi Alcoa turule alumiiniumist õllepurgid. Alcoa tahab nüüd võita tagasi klaas- ja plastpudelitele kaotatud turuosa.

USA Õlleinstituudi andmetel turustatakse vaid 0,5% õllest plastpudelites. Üks väike USA õlletehas on juba toonud turule alumiiniumpudelites õlle. Läinud aastal tõi piiratud koguses sellises taaras õlut turule Heineken. Jaapanis on mitu õlletehast suutnud edukalt turustada õlut alumiiniumpudelites. Iron City on esimene Põhja-Ameerika õllekompanii, kes turustab sellises pakendis õlut üle kogu riigi.

Pittsburg Breweing teatas, et alumiiniumpudelid maksavad klaastaarast üle kahe korda rohkem ehk umbes 10 USA senti ühe õlle kohta, kuid Alcoa märkis, et kulud langevad, kui teised õlletehased algatusega kaasa tulevad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing