Pühapäev 11. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Uus viirus kuulab pealt ja jälgib nakatunud arvuti kasutajat

ÄP 26. august 2004, 00:00

Uus viirus Rbot-GR on aga avastanud peale ülalmainitu uue tegevusvaldkonna ? nimelt võimaldab viirus oma autoril nakatunud arvuti veebikaamerat ja mikrofoni üle interneti kasutada. Seega kõigele, mida veebikaamera silm näeb ja arvutisse ühendatud mikrofon kuuleb, on pahadel viirusekirjutajatel ligipääs.

Et vältida ootamatult ?varjatud kaamerasse? sattumist, tuleb oma viirusetõrjeprogrammi regulaarselt uuendada. Paranoilisemad kasutajad võivad kaamera arvuti küljest lahti ühendada ajaks, mil seda ei ole vaja kasutada. Piisab ka kaamerasilma seina poole keeramisest või objektiivi ette mingi takistuse asetamisest (näiteks kohvikruus, suitsupakk vms).

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing