Diagnostikakeskuse kontol liikusid miljonid

Sirje Niitra 01. september 2004, 00:00

Tallinna Diagnostikakeskuse (TDK) kontole laekus esmaspäeval 6 miljonit krooni, vaid üks pangapäev varem oli meditsiiniasutus, mille omaniku staatus on hetkel lahtine, kandnud 7 miljonit krooni meditsiinitehnika eest firmale Apeks Medicus.

?See on mulle täitsa uudiseks. Tegu on ikka väga-väga suure summaga,? oli Tallinna abilinnapea Anders Tsahkna selle kohta küsimust kuuldes üllatunud. Tema sõnul pidanuks diagnostikakeskuse omanik Diagnostic Family nii suurest tehingust oma kaasaktsionäri ehk Tallinna linna tingimata teavitama. ?See olnuks elementaarne, eriti veel praeguses olukorras.? Nimelt on linnavalitsus otsustanud TDK müügitehingu tühistada ja neljapäeval peab volikogu selle otsuse kinnitama.

Diagnostic Family omanik ja juht Janek Ottis ei soovinud algul tehingut kommenteerida, kuid helistas hiljem tagasi, palus vabandust ja teatas, et 6 miljonit krooni oli tema lubatud investeering ostetud objekti ja selle eest soetati TDK-le Apeks Medicuselt üks seade, mille nime ta ei soovinud öelda. ?See aparaat peab tasakaalustama tuleval aastal Põhja-Eesti Regionaalhaigla tellimuste ärakukkumist,? selgitas ta. Ottise sõnul maksis aparaat üle 7 miljoni krooni ja ülejäänud raha tuli TDK omavahenditest.

Küsimusele, kas ta küsib selle raha tagasi, kui linn tühistab TDK müügi Diagnostic Family-le, vastas Ottis: ?Jah, kindlasti.?

Philipsi meditsiinitehnikat maaletoovat Apeks Medicust on ajakirjanduses seostatud Anders Tsahknaga, kel on selle juhi Jaanus Vooluga sõbrasuhted.

TDK ametist kõrvaldatud eksjuht Agu Kivilo avaldas Äripäeva küsimuse peale arvamust, et 6 miljonit krooni võis Diagnostic Family TDK-le laenu anda. ?Sel juhul on tegu katsega muuta diagnostikakeskus uute omanike jaoks maksejõuetuks,? lausus ta. Kivilo küsis, kuhu kadus vahelt 1 miljon krooni ja miks oli tehinguga nii kiire. Veel juunis oli tema sõnul TDK-l probleeme eelarve kinnitamisega, kuna polnud selleks vajalikku investeeringute plaani.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:41
Otsi:

Ava täpsem otsing