Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Tippkoka road jõuavad kodukööki
Restoranide Gloria ja Egoist juht Dmitri Demjanov pakub iga kahe nädala tagant välja uue, maailmas klassikaliseks saanud roa retsepti, aga ka uues kuues traditsioonilisi Eesti toite. Koos retseptiga saab Selverist kaasa osta toidukomplekti, kus on restoraniroa valmistamiseks kõik vajalikud komponendid, sh valmis mõõdetud maitseained. Toidukomplekti hind kolmele-neljale inimesele jääb sõltuvalt roast 50?90 krooni vahele.
?Toidukomplekti eelis on see, et pikka ettevalmistamist nõudvad road saab valmis poole tunniga,? ütles Dmitri Demjanov. ?Maailma köögi kullafond on suurepärane, kuid maitsva toidu saab valmistada ka toiduainetest, mis kasvavad paarisaja kilomeetri raadiuses meie kodust. Selveri retseptidega püüan näidata, milliseid hõrgutavaid roogi on kodumaisest toorainest võimalik teha.?
A-Selveri ostu- ja turundusdirektor Iivi Saar sõnas, et seni müügil olnud viiest toidukomplektist on kõige populaarsem Pärispea kalasupp. Seni on pakutud toorpastat pesto Genovezega, Kurzeme strooganovi, kanafrikasseed riisiga, Ungari gulja??-suppi. Praegu on müügil ratatouille ehk Nizza juurviljapada.
?Koostöö Dmitri Demjanoviga on klientide hulgas hästi vastu võetud, kuna see on uus ja unikaalne toode,? kinnitas Saar. See koostööprojekt on hea toiduvalmistamise võimalus mitte ainult koduperenaistele, vaid kogu pere- või sõpruskonnale.
?Toiduvalmistamine on nii kunst kui ka hea meelelahutus, põnev ja romantiline tegevus, mille käigus on palju avastamisrõõmu ja maitseelamusi,? sõnas Dmitri Demjanov. ?Kui siia juurde lisada eel- ja järelroog ning sobiv vein, on tulemus fantastiline.?
Dmitri Demjanov märkis, et Selveri Köögi uudne projekt on ka tema jaoks väljakutse. ?Ma ei ole maailmas ringi liikudes midagi sellist märganud ? reeglina pakutakse tuntud kokkade valmistoite,? lisas Demjanov. ?Inimene, kes pakutavat rooga valmistab, on samuti uues olukorras ? ta saab viimistleda lõpuni restoraniroa, õppida tundma kokakunsti saladusi ja, mis kõige tähtsam, öelda toidulauast tõustes: elu on ilus!?