Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Tallinnast saab pilvelõhkujate linn

Gea Velthut-Sokka 10. september 2004, 00:00

Viie aasta pärast võib Tallinna südalinnas Maakri tänava ja Tartu maantee alguse kandis kõrguda tõeline pilvelõhkujate d?ungel. Lisaks juba ehitatavale Merko kaksiktornile Ühispanga kõrval mõtlevad kõrghoone püstitamisele veel seitse maaomanikust kinnisvaraarendajat. Tallinna säästva arengu ja planeerimise ametis (SAPA) on menetlemises või vastu võetud kaheksa kõrghoone detailplaneeringu algatamise avaldust, lisaks soovib kuni 30korruselise maja kõrguse kiriku ehitada Eesti Kristlik Nelipühi Kirik.

Praegu ootavad detailplaneeringute taotlused siiski Tallinna volikogu taga, kes hakkab koostama kõrghoonete teemaplaneeringut. SAPA juhi Ike Volkovi sõnul saab aga tõenäoliselt just Maakri tänavast ja Tartu maanteest, võib-olla ka Liivalaia tänavast piirkond, kus linn tornide püstitamist soosib.

Ober-Hausi tegevdirektori Hindrek Leppsalu hinnangul võtaks Tallinna kinnisvaraturg viie kuni seitsme aasta jooksul kerkivad kõrghooned probleemideta vastu. ?Korteritele oleks kliente küllaga ja selline pakkumine ei tohiks ka hindasid kuidagi mõjutada,? ütles Leppsalu.

Küll aga ei pidanud ta heaks enamiku arendajate mõtet ühendada hoones elu- ja äripinnad. ?See ei ole hea lahendus. Tõsised ettevõtted, kes jaksavad ja tahavad city?sse ruume rentida, eelistavad büroomaja,? lausus Leppsalu.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:43
Otsi:

Ava täpsem otsing