Vaesed töötud vereimejate vastu

Kertu Ruus 21. september 2004, 00:00

Kas ettevõtjad kurdavad tänases lehes õigusega, et korralikke töötajaid pole leida? Võibolla tahavad vereimejad ise tööinimesele liiga vähe palka maksta?

Mulle rääkis paari aasta eest ühe asutuse juht, kuidas tema juurde tuli mees tööd otsima. Asutuse juht andis mehele väikese tasu eest tabureti värvida. Mees võõpas tabureti pealt ära, aga jalad jättis värvimata. ?Kulla mees, tõmmake tool ikka üleni üle,? palus juhataja. Selle peale sai mehel sellisest jubedast kohtlemisest villand, ta viskas tabureti raksti vastu maad ja kõndis minema.

See asutus aga ei olnud mitte mõni madalapalgalist kaadrit ekspluateeriv ettevõte, vaid hoopis kristlik laste hooldekodu. Kui juba malbed lastekodujuhatajad vaeselt inimeselt töötegemist nõuavad, siis on suurel osal töötutel küll väga raske mingissegi ametisse saada. Kaks nii erinevat töökultuuri lihtsalt kokku ei sobi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:44
Otsi:

Ava täpsem otsing