Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Erikaupade kontroll karmistub

ÄP 24. november 2004, 00:00

Kontrolli tugevdatakse kunstilise, ajaloolise või arheoloogilise väärtusega, rahvuslikku rikkust omavate kaupade, ohustatud looma-taimeliikide (CITESi isendid), osoonikihti kahandavate ainete, hariliku tuuni-, mõõkkala ja suursilm-tuunikala ja kahesuguse kasutusega kaupade üle.

28. oktoobrist rakenduva tollideklaratsiooni töötlemise süsteemi ASYCUDA uue versiooniga lisandub keeldude, piirangute ja koguseliste piirnormide alla käivate kaupade ekspordil lisakoodi ja -dokumentide sisestamise nõue, millega peale inspektori on piirangute alla käiva kauba kontrollimisel abiks ka elektroonne kontrollisüsteem.

Ühendusevälisele kaubandusele tähendab see, et kui kauba import või eksport on seotud tingimuse või lisakoodiga, tuleb tollivormistusel vastav lisakood deklaratsioonile märkida ja näiteks muinsuskaitseameti, keskkonnaministeeriumi, PRIA vms asutuse nõutav sertifikaat, litsents, järelevalvedokument või muu luba esitada.

Näiteks on piiratud teatud kultuuriväärtuste väljavedu kolmandatesse riikidesse. Juhul kui kaup vajab väljaveol ekspordiluba, tuleb Eesti tollitariifistiku (ETT) tarkvarasüsteemist valida õige lisakood, see tollideklaratsioonile märkida ja muinsuskaitseameti väljastatud luba ASYCUDAsse koodiga E012 ? kultuuriväärtuste ekspordilitsents ? sisestada.

Erandiks on kahesuguse kasutusega kaupade ja tehnoloogia ekspordi kontrollimisel lisakoodi kasutamine.

Loe lisaks www.emta.ee

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:48
Otsi:

Ava täpsem otsing