Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Eesti Raudtee nõukogu esimees ründab The Wall Street Journalis Eesti vasakpoolset valitsust

ÄP 19. jaanuar 2006, 00:00

"Mary Anastasia O'Grady maalis 4. jaanuari artiklis "Kõik võiksid olla nagu Eesti" pildi liberaalsest, demokraatlikust Eestist, mis sai alguse Mart Laari ja teiste Eesti patriootide juhitava valitsuse eestvedamisel vahetult pärast 50aastast nõukogude okupatsiooni. Kahjuks on pilt sellest ajast muutunud, kui järjestikused vasakpoolsed, endiste kommunistide juhitavad valitsused asusid ründama erastamist ja teisi algatatud reforme," kirjutas Burkhardt ajalehes.

Burkhardti sõnul on nad investeerinud infrastruktuuri ja veeremipargi uuendamisse, parandanud teenindustaset, suurendanud veomahte ja kaotanud juhtkonna korruptsiooni.

Burkhardti sõnul on nad aga eelmisel aastal toimunud kohalike omavalitsuste valimiste järel kogenud vaenulikku regulatiivset keskkonda ja poliitilist kisa raudtee taasriigistamiseks. Valitsuse heakskiitmisel kehtestatud raudtee kasutamise tasud tagavad infrastruktuuri ebaefektiivse uuendamise ja aktsionäridele vähese tootluse. "Sellisest poliitikast saavad kasu Venemaa naftatransiidiga seotud huvigrupid, kes on praegust valituskoalitsiooni tugevalt toetanud. Tegelikkuses on meid sunnitud toetama nende tegevust," väidab ta.

"Pole üllatav, et meie aktsionärid soovivad oma investeeringust loobuda, kuni veel midagi päästa on. See annab valitsusele otsitud taasriigistamise võimaluse," ütles Burkhardt.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing