Aktiivsemalt kaubeldi Merkoga

Peeter Teder 27. jaanuar 2006, 00:00

Tallinna börsil osteti-müüdi eile kõige rohkem Merko Ehituse aktsiat, mille käive ulatus 4,8 miljoni kroonini.

Aktsia hind püsis valdavalt 274,60 krooni (17,55 euro) tasemel. Ühe väikese tehingu tulemusel sulgus aktsia siiski 276,16 krooni (17,65 euro) peal. Väärtpaberi hind tõusis päevaga 0,1 protsenti. Merko Ehitus on viimasel kolmel kuul olnud kerges langustrendis. Arvan, et kindlama suuna peaksid andma firma neljanda kvartali majandustulemused. Need annaksid vihjet sellele, kas firma suudab mahte hoida või isegi suurendada. Ilmselt hakkab Merko ehitama sundüürnikele mõeldud elamurajooni Kakumäele Saviliiva piirkonda. Ehitamist rahastaks vähemalt osaliselt Tallinna linn. Saviliivale tuleb 36 elamut ning 13 kortermaja. Lisaks lasteaed, haljastus, teedevõrk, kommunikatsioonid ning tänavavalgustus. Viimased maksab kinni Tallinna maksumaksja, kuna Saviliiva elamurajoon on osa Keskerakonna valimislubadusest "5000 eluaset Tallinna". Minu arust näitab kohalikelt omavalitsustelt tulevate tellimuste saamine, et ehitusturg on küllastumas. Seega peab Merko Ehitus ennast veel tõestama kasumlikkuse osas.

Enim tehinguid tehti Tallinki aktsiaga, millega sooritati 62 tehingut. Aktsia käibeks kujunes 2 miljonit krooni. Tallinki aktsia sulgemishind oli 71,82 krooni (4,59 eurot). Väärtpaber kallines 0,2 protsenti, olles sellega ka põhinimekirja suurim tõusja.

Tallinki aktsia on üle elamas väiksemaid aegu, aktsia käive oli üks viimase aja väiksemaid. Viimati olid käibed nii madalad aastavahetuse paiku. Aktsia hinda pole suutnud toetada ka Citigroupi, Hansapanga ja Suprema antud hinnasihid. Seega julgen arvata, et aktsia võib lähitulevikus käituda nõrgalt ja otsida uusi toetustasemeid.

Põhinimekirjas langes kõige rohkem Harju Elektri aktsia.

Lisanimekirjas oli suurim tõusja Saku Õlletehase aktsia. Aktsia kallines 2,1 protsenti ja maksis 150,99 krooni (9,65 eurot).

Enim kukkus lisanimekirjas Kalevi aktsia, langedes 2,2 protsenti. Aktsia maksis 20,65 krooni (2,35 eurot).

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing