Sada aastat... Vanemuises

ÄP 03. veebruar 2006, 00:00

"Mu tähtsaim probleem on kaotada piir reaalsuse ja kujutusliku vahel," on tähtteose "Sada aastat üksildust" autor Gabriel Garcia Marquez öelnud oma romaani saamisloo kohta.

Nüüd proovib Vanemuises seda piiri kaotada Hendrik Toompere jun. Läinud laupäeval esietendus Vanemuise teatris tema lavastuses Toomas Hussari näitemäng "Sada aastat...", mis on kirjutatud Marqueze "Sada aastat üksildust" ainetel.

Kolumbia kirjandusklassiku ja Nobeli kirjandusauhinna laureaadi Marqueze 1967. aastal ilmunud ja autorile hoobilt maailmakuulsuse toonud romaan jutustab Buendia perekonna loo seitsme põlvkonna kestel. Perekonnaloo taustal elab vaataja kaasa Marqueze fantaasia viljana sündinud Macondo linna ajaloole läbi sõdade, põua, raudtee, kino tuleku jpm.

Kaasa teeb suur osa Vanemuise näitlejatest.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:36
Otsi:

Ava täpsem otsing