Teisipäev 6. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

ÄP 5 aastat tagasi: HEX võttis Tallinna börsi üle

ÄP 28. veebruar 2006, 00:00

Helsingi börs (HEX) ja Tallinna börs teatasid strateegilise koostöö alustamisest, mis põhineb sellel, et HEX omandab enamusosaluse Tallinna börsil, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi. See plaan on juba heakskiidu saanud rahandusministeeriumilt, Eesti Pangalt ja Tallinna börsi suurematelt aktsionäridelt. Helsingi börsi otsus saada Tallinna börsi suuromanikuks lihtsustab põhjanaabritel ja eestlastel erinevatel väärtpaberibörsidel noteeritud aktsiatega kauplemist.

Hetkeseis: 2003. aastal ühinesid omakorda Soome HEX ja Rootsi OM, millest sai algul OMHEX ja hiljem OMX. Praegu opereerib OMX kuuel Balti- ja Põhjamaade börsil, kuid eesmärk on luua integreeritud Põhjamaade ja Balti börs.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:48
Otsi:

Ava täpsem otsing