Alcatel rallis ülevõtmise peale

Peeter Teder 04. aprill 2006, 00:00

Euroopa aktsiad kosusid eile eelmise nädala langusest, sest optimism ühinemiste ja ülevõtmiste jätkumise suhtes tõstis aktsiate hindu.

Alcateli aktsia tegi 5,2protsendilise hüppe, kuna firma teatas, et ostab aktsiate vahetuse teel ära Lucent Technologiese. Alcateli aktsia maksis eile õhtul 13,44 eurot.

Toorainehindade tõusu ootusest tõusid ka kaevandusfirmade aktsiad. BHP Billitoni aktsia hüppas 5,5 protsenti ning Rio Tinto aktsia tõusis 3,1 protsenti. BHP Billitoni aktsia maksis lõuna paiku 1109 penni ja Rio Tinto oma 3012 penni.

Kaevanduskompaniide aktsiad on enim tõusnud aktsiad Euroopa laiema aktsiaindeksi Dow Jones Stoxx 600 kaheksateistkümne tegevusala seas.

"Et toorainehinnad teevad uusi rekordeid, siis on ka investorid sunnitud oma nägemust kaevandusfirmade osas ümber kujundama," ütles Fat Prophetsi analüütik Gavin Wendt Bloombergile.

Ka USA aktsiad alustasid eilset päeva tõusuga. Tõusvatest aktsiatest olid olulisimad Lucent Technolgies ja General Motors. Lucent Technologies teatas, et ühineb Alcateliga. Kahe firma käibeks kujuneb pärast ühinemist 25 mld dollarit. Ühisfirma plaanib ka koondada 1/10 tööjõust ehk 8800 töökohta. Koondamine annab kolme aasta jooksul 1,7 mld dollarit kokkuhoidu.

General Motorsi aktsia läks tõusule pärast seda, kui firma teatas, et müüb enamusosaluse oma autolaenude andmisega tegelevas tütarfirmas GMAC. Osalus müüdi Cerberus Capitali poolt juhitud investorite grupile.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:53
Otsi:

Ava täpsem otsing