Uus tollisüsteem tõrgub kuu lõpuni

ÄP 18. mai 2006, 00:00

"Kuigi teeme omalt poolt kõik, et probleemid lahendada, palume tähele panna, et üleminek uuele süsteemile ja süsteemi seadistamine kestab kuni kuu lõpuni," seisab ameti pressiteates. Kuigi COMPLEX põhimõtteliselt toimib, esineb süsteemi töös lühiajalisi tõrkeid ja katkestusi.

Ameti teatel on tegemist väga mahuka infosüsteemi vahetusega, millega on ühendatud terve rida teisi alamsüsteeme. "Tollideklareerimine kui protsess on keeruline ja infosüsteemina koosneb paljudest omavahel liidestatud, eri ajal ja eri arendajate tehtud süsteemidest ning probleem ühes nendest või nendevahelises liideses võib mõjuda halvavalt kogu protsessile," seisab ameti pressiteates.

COMPLEXi väljatöötamist rahastati riigieelarvest ning see läks maksma ligikaudu 5,7 miljonit krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing