Laupäev 22. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Too pere- ja töötajasõbralikkus igasse päeva

Teeli Remmelg 29. mai 2006, 00:00

Kuuendat aastat toimunud pere- ja töötajasõbralike ettevõtete konkurss näitas, et firmad muretsevad järjest enam nii töötajate tervise kui ka nende peresuhete pärast.

Veel paar aastat tagasi oli Eestis levinud mõtteviis, et firma asi on rohkem kasumit teenida, mitte muretseda töötajate tervise või isikliku elu pärast. Parimate töötajate ülemeelitamises võistlevad firmad pakuvad hetkel peale palga ka paremaid töötingimusi ja lisasoodustusi.

Ettevõtted seisavad siin sageli raske valiku ees: töötajale ja tema perele soodustuste pakkumine on ettevõttele kallis. Suvepäevade eelarve, millele lisandub ka erisoodustus, paneb ettevõtete juhid kõhklema, kas neid järgmisel aastal ikka korraldada. Aga enamasti otsustatakse tuleval aastal uuesti ürituse kasuks. Väga raske on töötajatele öelda, et otsustasime seekord suvepäevad ära jätta. Eriti kui firmal läheb hästi. Tööväline suhtlemine ja lõbutsemine on muutumas meie ärikultuuri osaks.

Siiski ei saa paari pereüritusega aastas teha tasa kehvi töötingimusi või halba igapäevast suhtumist. Juhul kui inimlik suhtumine töötajasse ununeb kohe pärast ühisüritust, on ettevõte lihtsalt oma raha tuulde visanud.

Töötajate austuse saavutavad ettevõtted, kus suudetakse iga päev hinnata ja kaasa aidata töötaja arengule nii tööalases kui ka isiklikus elus - siis polegi nii oluline, kas jõulupeol esineb Eesti tippartist või oma töötajate laulukoor.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:16
Otsi:

Ava täpsem otsing