Osa teenuseid võiks olla tasuta

Viljar Peep 05. juuni 2006, 00:00

Justiitsminister Rein Lang on võtnud seisukoha, et kui 2007. aasta riigieelarvest on võimalik kompenseerida Registrikeskuse omatulude vähenemine, kaotatakse teenustasu online-päringuilt äriregistri registrikaardi ja kinnistusraamatu registriosade andmete kohta.

Registrikeskus pakub laiemat hulka teenuseid eesti-, inglis- ja saksakeelses päringusüsteemis. Rakendamisel on äriregistrite koostöös piirideülesed päringud (vt www.ebr.org). Selliste teenuste pakkumine nõuab lisakulu ning neid kasutatakse ettevõtjate poolt majandus- ja kutsetegevuses. Ei ole mõistlik, et tavaline maksumaksja peab selliste päringute tegemise kinni maksma.

Omatulude äralangemine võib kaasa tuua teenuste pakkumise ulatuse vähenemise ja panna seisma uute teenuste väljatöötamise. Seega on kavas tulevikus eristada n-ö igameheteenuseid (registri töötlemata põhiandmete vaatamine neti kaudu) ja täiendavaid kommertsteenuseid (töödeldud andmete kasutamine).

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:03
Otsi:

Ava täpsem otsing