Teisipäev 25. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

ÄP 5 aastat tagasi: Ettevõtjad optimistlikud majanduskliima suhtes

ÄP 10. juuli 2006, 00:00

Eesti ettevõtjate ootused II poolaasta majanduskliima suhtes on hoolimata maailmamajanduse olukorra jätkuvast halvenemisest optimistlikud, selgus konjunktuuriinstituudi uuringust.

"Eesti ettevõtetel on läinud keskmiselt paremini, ilmselt maailmamajanduse olukord väiksemaid riike nii tugevasti ei puuduta," ütles vanemteadur Leev Kuum viis aastat tagasi Äripäevale. "Juunis oli meie majandusolukord enam kui normaalne ning kõigi eelduste kohaselt jääb see ka püsima."

Välisinvesteeringute kliima jääb lähikuudel soodsaks. Üksi I kvartalis tuli Eestisse välisinvesteeringuid 3 mld krooni eest (mullu kokku 6,6 mld). II poolaastal annab inflatsiooniline surve mõnevõrra järele, jäädes 5% piirimaile, intressid jätkavad langustrendi. Probleemiks on tööturu tasakaalustamatus.

Ettevõtete hinnangul aktiivne nõudlus püsib. Tootmise oodatavast kasvust teatas 46% ettevõtetest. II kvartalis kasvas ehitustööde maht 70% firmades, suurenes tellimuste portfell ning lepingud kindlustasid töö pikemaks ajaks kui tavaliselt.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:07
Otsi:

Ava täpsem otsing