Euroopa aktsiad languses

Peeter Teder 14. juuli 2006, 00:00

Euroopa aktsiate hinnad langesid eile, mõjutatuna spekulatsioonidest, et firmade kasumikasv on pidurdumas.

Börsiindeksite kukkumine kiirenes pärast seda, kui tarkvaratootja SAP teatas ootustele alla jäänud käibenumbritest. Taas langes ka Nokia aktsia, mille hinna alanemist põhjustas Deutsche Banki hinnang, et mobiiltelefonide müük arenevatel turgudel võib kahaneda.

Äritarkvara tootva SAPi aktsia kukkus 7,4 protsenti ning väärtpaber maksis 148,20 eurot. Maailma suurima mobiiltelefonide tootja Nokia aktsia langes 2,2 protsenti, makstes 14,86 eurot.

"SAPi aktsia hinnalangus näitab, kui närviline turg tegelikult on," ütles Bloombergile Deutscher Investment Trusti fondijuht Stefan Rätzer. "Me suhtume tehnoloogiasektori aktsiatesse ettevaatusega."

Euroopa aktsiate hinnaliikumisi laiemalt kajastav indeks Dow Jones Stoxx 600 kukkus 1,4 protsenti ning oli 315,91 punkti.

Ka USA börsid alustasid eilset päeva langusega. Seni investoreid ebameeldivalt üllatanud teise kvartali majandustulemuste kõrval juhtisid aktsiaid langusesse kallinev nafta ja hoogu koguv konflikt Lähis-Idas. Nafta hind New Yorgis lähenes 76 dollarile barrelilt.

Aktsiahindu tõi langusse ka firmadele antud soovituste alandamine. Merrill Lynch alandas Wal-Martile antud soovitust ja maailma suurim jaekaubandusketi aktsia langes selle peale 1,7 protsenti. CIBC World Markets alandas Walt Disneyle antud soovitust, mille peale aktsia hind kukkus 2,2 protsenti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:08
Otsi:

Ava täpsem otsing