Neljapäev 23. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Pangad on hakanud taas kontoreid rajama

Ralf-Martin Soe 02. august 2006, 00:00

Hansapank on sel aastal avanud kuus uut kontorit ning plaanib veel kahe lisandumist.

"Oleme ka eelnevalt välja öelnud, et pank investeerib kontorivõrgu ehitusse ja renoveerimisse sel aastal umbes 5 miljonit eurot, see tähendab nii mitme uue kontori avamist kui ka olemasolevate renoveerimist, " vastas Hansapanga jaotusvõrgu arendusjuht Piia Avilo. Järgmise aasta algusesse jääb ka kuue kontori avamine.

Üleeile teatas laienemisest Nordea, kes lisab lähikuudel seitse uut kontorit praegusele kümnele.

"Me tahame kiiresti areneda, ka meie mahtude kasv kinnitab seda," põhjendas Nordea Panga juhatuse esimees Vahur Kraft. "See on ajaloo mõttes suurim laienemine ja ma loodan, et see ei jää viimaseks," lisas Kraft.

"SEB Eesti Ühispanga kontorivõrk vastab meie tänastele vajadustele: meil on Eestis 66 pangakontorit. Samas on meilgi uusi kontoreid plaanis ja laiendame olemasolevaid," kirjutas e-kirjas panga juhatuse esimees Mart Altvee.

Täpsemalt on SEB Eesti Ühispangal kavas avada selle aasta jooksul kaks kontorit ja uue aasta alguses veel üks, mis lisanduvad kahele sel aastal juba avatud uuele kontorile. SEB Eesti Ühispanga kontorid on üldise trendi järgi läinud ka suuremaks, teatas pank.

Sampol on plaanis selle aasta teisel poolel välja tulla uute kontoritega ka väljaspool Tallinna, kommenteeris Sampo Panga juhatuse esimees Aivar Rehe.

"Kiired liigutused dünaamilisel pangandusturul on seotud ülemääraste riskide võtmisega, arengut tuleb ikkagi kainelt vaadata," rääkis Rehe.

Klienditeeninduses on lisaväärtus Rehe andmetel seotud mitte ainult uute kontorite avamisega, tema arvates peavad Eesti pangad jätkuvalt esirinnas olema elektroonilise teeninduse alal. Samamoodi nagu see 1994 alguse sai, tuleb seda tempot hoida, kommenteeris Rehe.

2000. aastal sulgesid nii Hansapank kui ka Ühispank aktiivselt kontoreid. Ühispank pani aastaga kinni 24 kontorit ning Hansapank vähendas arvu kümmekonna võrra. Tookord põhjendas Ühispank sulgemisi vähese klientide arvuga ning Hansapank elektroonilise panganduse arenguga. Enne seda suleti mitukümmend kontorit ka pankade liitumiste tõttu.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:10
Otsi:

Ava täpsem otsing