Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Aitab jandist, tooge välja tõelised kandidaadid!

Kristi Malmberg 04. august 2006, 00:00

Selle suve populaarseim mäng "Valime üheskoos presidendikandidaati" hakkab ära tüütama. Juba mitu kuud on poliitikud andnud endast kõik, et presidendi institutsiooni lõplikult devalveerida. Kõigepealt esitasid erakonnad kevadel tõsiste nägudega hulga naljakandidaate, kellest paljud sobiks heal juhul väikefirma presidendiks. Seejärel on tükk aega demokraatiat mängitud, koosolekuid peetud ja lõunasööke söödud. Justkui otsitakse ühist kandidaati. Räägitakse, et küll oleks kena, kui saaks sel korral Riigikogus presidendi ära valida. Samal ajal vahetavad vallajuhid parteilise veenmistöö tulemusel erakondi. Tegutsetakse selle nimel, et võimalikult palju valijamehi enda poolele saada. Milleks siis see, kui on kindel soov Riigikogus presidenti valida?

Kõrini hakkab saama, lugupeetud poliitikud! On aeg tulla avalikkuse ette tegelike kandidaatidega. Nendega, keda tegelikult tahate läbi suruda ja seetõttu hirmutate teisi erakondi Ene Ergma toetamisega.

Mäletan, et 2001. aasta suvel presidendivalimiste eel keerles ajakirjandus Peeter Tulviste ümber. Tulviste andis intervjuusid, avaldas raamatu ja oli üks enim tähelepanu saanud presidendikandidaat. Aga valijakogus kerkis nagu maa alt võiduka muigega Arnold Rüütel, keda keegi enam eriti ei kartnud. Olen üsna veendunud, et nüüd läheb samamoodi. Mustad hobused erakondade tallides kraabivad juba rahutult maad. Laske nad välja, äkki tärkab rahval ka uuesti huvi presidendivalimiste vastu.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:10
Otsi:

Ava täpsem otsing