MTÜ võib asutada ka alaealine

Janika Topkin 11. august 2006, 00:00

Mittetulundusühingu asutajateks peab olema vähemalt kaks isikut. Asutajateks võivad olla füüsilised ja juriidilised isikud.

MTÜ asutaja ei pea erinevalt MTÜ juhatuse liikmest olema täisealine, vaid õigusvõimeline (st inimese võime omada õigusi ja kanda kohustusi) füüsiline isik. Õigusvõime algab inimese elusalt sündimisega ja lõpeb surmaga.

Kui aga alaealine asutab MTÜd on tal vaja ka seadusliku esindaja kirjalikku nõusolekut. Samuti võib kohus vähemalt 15aastase alaealise piiratud teovõimet laiendada, kui see on alaealise huvides ja alaealise arengutase seda võimaldab. Sel juhul otsustab kohus, milliseid tehinguid võib alaealine iseseisvalt teha.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing