Spordiklubid avardavad ruume

Ralf-Martin Soe 22. august 2006, 00:00

Arctic Sport investeerib järgmisel aastal 7 miljonit krooni Tallinnas Ehitajate teel asuva spordikompleksi ümberehitusse, mille käigus lisandub 150-ruutmeetrine aeroobikasaal ning suurendatakse jõusaalide, garderoobide ning saunade pinda.

Artic Sport Clubi tegevjuht Rein Reitalu põhjendas laienemisvajadust ruumipuuduse ja valikute vähesusega, mis seab piiranguid edasisele arengule.

"Selles valdkonnas on toimumas päris suured arengud. Väiksed nn keldrispordiklubid hakkavad tagaplaanile jääma, klient eelistab spetsiaalseid spordiklubisid neile, kus asja tehakse põlve otsas," rääkis Reitalu.

Vision International Eesti, millele kuuluvad Status Club ja Bodyzone, kavandab Pirital asuva Bodyzone'i laienemist.

"Bodyzone'is tulevad detsembris-jaanuaris üsna suurejoonelised muudatused, klubi muutub kapitaalselt," kommenteeris Vision International Eesti tegevdirektor Sulev Lipp. Laienemine on tingitud nii Pirita rannahoone üldisest ümberehitamisest kui ka spordiklubi väiksusest, mistõttu on spordisaal tihti rahvast täis, lisas Lipp.

"Turg on jõudnud nii kaugele, et on võimalik kasumisse jõuda," sõnas Lipp. Kui 2004. aastal oli ettevõtte kahjum ligi 1,7 miljonit krooni, siis aastal 2005 kahanes see 246 000 kroonini ning tänavu plaanitakse kasumisse jõuda. Sel aastal on käibe kasv ligikaudu 15-20 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, lisas Lipp.

"Status Clubi kliendid on valdavalt tegevjuhid ja omanikud, kes on 15 aastat tööd teinud, nüüd on neil viimane aeg midagi enne infarkti ette võtta," tõdes Lipp.

Seitse kuud tegutsenud spordiklubi Coral Sport ehitab 2,5-miljonilist uut aeroobikasaali. Klubi juht Merike Lõokene põhjendab juurdeehitust praeguse saali väiksusega.

"Meil läheb üle ootuste hästi, teenime kasumit, selle aasta eeldatavaks käibeks on 25,8 miljonit krooni," rääkis Lõokene. Tema andmetel sai klubi esimese nelja avamiskuuga juba 2000 klienti. Lõokese sõnul on aga võrreldes näiteks Norraga Eestil veel pikk tee minna.

"Midagi konkreetset pole, aga laienemismõtted on olemas," rääkis ka Fittest Klubi tegevdirektor Vivi Salusaar.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing