Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Nafta ja kütteõli viie kuu madalikul

Romet Kreek 11. september 2006, 00:00

Nafta ja kütteõli hind kukkus reedel viie kuu madalaimale tasemele. USA kütuse laovarud on piisavad ning majanduskasv on aeglustumas.

"Geopoliitiline pilt on vaiksem ja puudub fundamentaalne põhjus hinnatõusuks," ütles Fimat USA kütuseriskijuhtimise asepresident Michael Fitzpatrick Bloombergile. "Kütust on küllalt, rafineerimistehased on kõrgel tasemel koormatud ja majanduskasv aeglustub, mis vähendab nõudlust."

USA energeetikaministeeriumi läinudnädalase aruande põhjal on USA nafta, kütteõli, diislikütuse ja bensiini laovarud suuremad kui viimasel viiel aastal keskmiselt.

New Yorgis langes oktoobrikuise tarnetähtajaga nafta tulevikutehingu hind 1,6%, 66,25 dollarini. Sama kuu tarnetähtajaga kütteõli lepingu hind langes 2,4%, 1,8432 dollarini gallonist. Oktoobrikuise bensiinilepingu hind langes 1,9%, 1,6098 dollarini barrelist.

Nafta ja naftasaadused pole sugugi ainus toorainegrupp, mille hinnad langesid. Kulla hind langes kahe kuu madalaima tasemeni, vase hind langes kolme nädala madalaima tasemeni.

See viib vägisi mõtteni, et spekulandid tõmbavad oma tegevust toorainete osas koomale - võimalik, et toorainemängu nimi vähemalt lühiajalises plaanis on panustamine langusele, kuna USA ja maailmamajandus on jahtumas. Samas võib iga hetk juhtuda tarnekatkestusi või kasvada konfliktioht.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:15
Otsi:

Ava täpsem otsing