Kalatööstusi saadab üllatav edu

Valdur Noormägi 04. oktoober 2006, 00:00

Kalatööstuste osakaal toiduainetööstuses on umbes 10%, kusjuures 21 kalatöötleja koht toidutöösturite TOP 100s on kindlasti positiivne üllatus.

Üks edu allikas on kalatööstuste orienteeritus ekspordile. TOPis olevatest ettevõtetest 19 on suunatud ekspordile. Konkureerimine maailma turgudel - Eesti ekspordib kalatooteid 75 riiki - on sundinud ettevõtteid pidevalt tegelema tootearendusega ning pöörama senisest suuremat tähelepanu kvaliteedile.

Teine edu põhjus on investeeringud, mis on teinud kalatööstused konkurentsivõimelisemaks. Struktuurfondide kaasamine näitab, et kalasektor muutub elujõulisemaks, tegevus rentaablimaks ja efektiivsemaks.

Nõudlus kala kui tervisliku toiduaine järele tagab võimalused ettevõtete arenguks. Kalatöösturid müüvad kala kõrval ka usaldust. See väljendub toodete kvaliteedis, tarnete õigeaegsuses ja lepingutest kinnipidamises.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:21
Otsi:

Ava täpsem otsing